Activities

Gaustatoppen 1883 m.o.h

Gaustatoppen 1883 m.o.h

Den majestetiske Gaustatoppen ruver 1883 M.o.h og er et kjent landemerke i hjerte av Telemark.

Gaustatoppen er en av Norges mest ikoniske topper. Du kan nyte den spektakulære utsikten, med over 100 fjelltopper, inkludert et vakkert glimt av Hardangervidda Nasjonalpark. Du føler virkelig at du er på toppen av verden!


Både nasjonale og internasjonale gjester strømmer til Telemark for å gjennomføre turen på ca. 3 timer, til toppen av fjellet.


Tuddal Høyfjellshotel ble bygget som et høyfjellssanatorium, hvor rekonvalesens var forbunnet med lange turer i frisk luft og vakker natur. Roald Amundsen besøkte hotellet allerede året etter at det hadde åpnet, i et brev forteller han at Tuddal Høyfjellshotel, da Sanatoriet, var det selvsagte utgangspunktet for dagsturen til toppen.


Mange gjester går fra hotellet til toppen, en tur på rundt 6 timer. Det er flere stier som leder til toppen, men de aller fleste gjestene velger å gå fra parkeringen ved Stavsro (ca.10 minutters kjøring fra Tuddal Høyfjellshotel). Se beskrivelsen fra ut.no. https://ut.no/turforslag/11506...

Gaustatoppen1

Gaustatoppen turisthytte

Gaustatoppen er på mange måter svært unik, det ligger en hyggelig turisthytte på toppen hvor det er perfekt å sette seg inn i varmen på en kald dag, eller nyte en vaffel i solveggen. Og utsikten, den tar pusten fra deg! På en klar dag kan du se 1/6 del av Norge, og hele veien til Sverige!

Gaustatoppen2

Gaustabanen

Gaustatoppen har en helt spektakulær taubane inne i fjellet, mange eventyrlystne kommer til området bare for å oppleve denne banen. 

Gaustabanen er også med på å gjøre toppen mer tilgjengelig for deg som ikke er like gangfør. Slik at  også de eldre i en familie kan få nyte en vaffel sammen med familien på toppen.

Gaustabanen arrangere både soloppgangs-frokost og solnedgangs-middag i samarbeid med turisthytten. Er man en gruppe som ønsker en annerledes opplevelse er Top-secret-dining et spennende valg. Her blir du deltager i en forestilling som finner sted under den kalde krigen. Opplevelsen avsluttes med en treretters middag som serveres inne i fjellet.

Andre aktiviteter

Fjellturer

Fjellturer

Tuddal Høyfjellshotel ligger i naturskjønne omgivelser, og er utgangspunktet for spektakulære og unike turmuligheter.

Fiske

Fiske

Oppdag spenningen ved å fiske, og nytelse av stillheten ved å ro på vannet.

Bilturer

Bilturer i området

Tuddal Høyfjellshotel ligger i hjertet av Telemark og er dermed et perfekt utgangspunkt for oppdagelsesreiser

RAW03189 liten

Gymsalen

Det er ikke den største gymsalen, men den er allsidig.

Ski IMG 9087

Langrenn

Tuddal Høyfjellshotel ligger i hjertet av et fantastisk løypenett på over 70 km.