Topptur ovenfra sol

Topptur-helg

Sesongens site snø...

Bli med på en fantastisk helg på ski på fjellet, med skiguide Torgeir Urdal

I april åpenbarer fjellet seg ofte på sitt aller beste, og skientusiaster får gleden av å utforske noen av årets mest spektakulære skidager. Gaustatoppen holder fast på sitt snøkledde teppe langt utover våren, og det er ikke uvanlig å kunne kjenne vinden fra toppene mens skiene glir over den hvite prakten, selv inn i frodige maidager.


12. - 14. April 2024, har vi gleden av å tilby en spesiell opplevelse for Randonnee entusiaster som også har en svakhet for det gode liv. Sammen med Torgeir Urdal inviterer Tuddal Høyfjellshotel til årets siste topptur. Hvor Tuddal Høyfjellshotel stiller med sitt høye fokus på nytelse ikke minst i form av mat og drikke, og Torgeir Urdal stiller med sin ekspertise på ski i fjellet, både når det kommer til skiglede og ikke minst sikkerhet. 


Pris:


Fra Kr. 4995,- per person i dobbeltrom
Fra Kr. 5995,- per person i enkeltrom


Prisen innbefatter:


- Overnatting med frokost
- Velkomstdrink
- To retters middag på fredag
- Foredrag med Torgeir Urdal på fredag
- To retters lunsj servert på fjellet på lørdag
- Stamp og badstue på lørdag
- Fireretters festmiddag på lørdag
- Niste på søndag
- Scootertransport til snaufjellet
- Torgeir Urdal er tilgjengelig hele helgen

Herlig skue på Gaustatoppen

Program for helgen

Fredag 12. april

Kl. 15:00
Vi har innsjekk fra klokken 15:00, tidligere innsjekk er mulig etter avtale.

Kl. 19:00     
Vi møtes i Gildehallen hvor det blir serverer en deilig Beouf Bourgogne, etterfulgt av kaffe og dessert. Baren er åpen så her er det mulighet for å smake øl fra eget bryggeri og andre lokale bryggerier. 

Torgeir Urdal åpner helgen med et foredrag hvor han forteller litt om seg selv og ikke minst litt om Gaustatoppen og de andre toppene vi har i bakgården vår. Du får informasjon om hvilke plasser det er trykt å renne for nybegynnere, hvor man bør ha mere erfaring og hvilke traseer man bør unngå for ikke å skade seg.
Etter mange år med randonee, har Torgeir opparbeidet seg en høy kompetanse på utstyr som trengs for en god og sikker tur på fjellet. Denne visdommen deler han med deltagerne som vil lære om ski, bindinger, støvler, sekker, skredsekker og dens misjon, søkere, søkestrenger og klær. Som Torgeir sier; "Det er mye rart på markedet, så det er viktig å kjøpe riktig utsyr". 
Det er åpent for å stille spørsmål under foredraget.IMG 2724Lørdag 13. april

Kl. 08:00
Frokost serveres i spisesalen. Her finnes noe for enhver smak, som for eksempel hjemmelaget Yoghurt med grenola, fenalår fra eget stabbur, hjemmelagde silder og salater, lokale oster og egg i flere varianter med bacon og pølser. Alt hva toppturentusiasten trenger av energi påfyll for en lang og fantastisk dag på fjellet.
Torgeir er tilstede under frokosten og vil kartlegge ferdighets nivå på deltagerne, så vi sammen kan finne de beste turene for alle deltagere. Enten man ønsker å gå på egenhand, eller sammen med Torgeir.

Kl. 09:30
Snøscootere står parat foran hotellet for at de som ønsker kan snørekjøre noen kilometer til snaufjellet. Altså mere tid på fjellet. Alle får mulighet til dette, men litt avhengig av hvor mange påmeldte det er, kan det måtte påregnes noe venting.

Hele dagen tilbringes på fjellet. Enten man ønsker å gå for seg selv eller i en større gruppe med Torgeir bør alt ligge til rette for en fantastisk dag. Mulighetene er mange, hva med for eksempel renne over til Gaustabanen og ta banen opp til toppen og prøve en av rennene? (Billett til Gaustabanen inngår ikke pakkeprisen)

Kl. 13:00 - 14:00
Vi serverer lunsj på Stavsro Kafe som ligger midt på fjellet mellom Tuddal Høyfjellshotel og Gaustabanen. Her blir det en pust i bakken og erfaringsutveksling, før vi fortsetter dagen på fjellet.


Tuddal vinter lo res 3163Lørdag fortsetter:

Kl. 17:00
Badestampen og badstua er varm for de som vi vil ta seg et deilig bad og kanskje en kald øl etter dagens strabaser.

Kl. 19:00
Vår deilige fireretters middag serveres i Spisesalen. Alt er duket for en hyggelig aften med god mat og drikke med likesinnede topptur-entusiaster.

Søndag 14. april

Kl. 08:30
Frokost serveres i spisesalen. De som ønsker smører nistepakke. Også denne dagen stiller vi med scootere for snørekjøring opp på fjellet for de som ønsker.


IMG 1259 2000x1333

Torgeir Urdal

Skal man ferdes på ski på og rundt Gaustatoppen er det ingen guide som har mer erfaring enn Torgeir Urdal. Han vokste opp i Flekkebyen på Rjukan, og begynte å stå på ski som guttunge. I starten på miniski ned heis-traseen til Krossobanen, men etterhvert fikk han slalåmski og ble mere dreven. Etter noen sesonger i bakken på Rjukan Fjellstue, ble han lei av preppede løyper og begynte å utforske toppene rundt Rjukan og frikjøring. 17 år gammel begynte han utforske selveste Gaustatoppen, men med dårlig utstyr ble det mye knall og fall. Siden da har trender og utstyr kommet og gått, og Torgeir har blitt en erfaren guide på Gaustatoppen, med en høy kompetanse på sikkerhet og utstyr. Og ikke minst vet han hvor man finner de beste traseene for alle fra nybegynnere til erfarne skikjørere.

Dette har Torgeir alltid med på tur:

Sikkerhetsutstyr som søker, søkestang, spade, sekk, også skred-sekk når det trengs. I sekken har jeg også ett vindtelt, ekstra klær, spade, hansker, gaffatape, multiverktøy, boblejakke, mat, drikke og ellers det jeg trenger på tur.