GAUSTATOPPEN

Unn deg en vandring til sør-Norges høyeste fjelltopp.

I vår egen bakgård ligger Gaustatoppen og ruver over Telemark. Helt siden Tuddal Höifjeldshotel åpnet i 1895, har toppen vært et yndet mål for gjestene. Den gang vandret man fra Hotellet og turen tok en hel dag. Mange staute karer fra Tuddal ble hyret inn til å guide byfolket til toppen. Og om noen av dem går det enda gjetord om heltemodig berging av fine fruer ned fra fjellet.

I dag er turen til Gaustatoppen en fin tur for hele familien. Den vanligste ruten går fra Stavsro og tar rundt to timer opp til toppen. På toppen har man en fantastisk utsikt over 1/6 del av Norge. Her ligger også Gaustahytta, en betjent turisthytte som serverer kaffe og vaffler.

Turen ned igjen til Stavsro går gjerne litt raskere. Og vel nede er det anbefalt å stoppe å spise Rømmegrøt på Stavsro kafè. Den skal være best i Telemark.

Gaustabanen er en spektakulær bane som går inne i fjellet. Denne tar deg fra foten av Gaustatoppen og opp til et punkt rett under toppen. Man kan ta heisen opp og gå ned igjen, gå opp og ta heisen ned eller ta heisen både opp og ned. Uansett er det lurt å iberegne noe ventetid da banen er veldig populær.
Mer informasjon om banen finner du her.

Ta bussen til Gaustatoppen.

Fra 24. Juni til 20. August kan du ta bussen fra Tuddal Höifjeldshotel til Stavsro eller Gaustabanen. Bussen går fra Tuddal Höifjeldshotel klokken 11:00, og returnerer fra henholdsvis Gaustabanen og Stavsro klokken 16:15 og 16:25.

Bussen koster kr. 50,- (gratis for barn under 15 år)
Gjester som bor på Tuddal Höifjelsdhotel kan få gratisbilletter ved å henvende seg til betjeningen.

Mer informasjon om bussen her.

Bestillingsforespørsel

Fra dato

Til dato

Antall per.