AKTIVITETER

FLATBRØDBAKING

Flatbrødbaking er en fin aktivitet for bedrifter som har lyst å gjøre noe annerledes. I vårt lille steinovnsbakeri kan man være mellom 6 og 8 personer om gangen. Dette er en hyggelig aktivitet hvor man kan ta med seg et glass vin. Man nyter baksten underveis, samt at restene akkompagnerer kveldens meny.

ØL QUIZ

Er du glad i øl, og har lyst å teste kunnskapene dine. Vi har et stort utvalg i ulike øl-typer, merker, og med ulike alkoholprosenter. Quizen kan hjelpe deg til å få øynene opp for øl du trodde du ikke likte, eller rett og slett gi deg en mye høyere poengscore enn kollegaen din. Quizen pleier å være en stor suksess, og vi rigger den gjerne opp foran peisen, eller ute foran et bål.

STUENE & BIBLIOTEK

Stuene på Tuddal Høyfjellshotel innbyr til…

Ettertanke, kanskje. Fordi det er stille og fredelig og gode stoler og sofaer å sitte i. Møbler med stil og historie, som ikke forstyrrer, men knirker samtykkende enig når du skifter stilling og standpunkt.

Til musikk, for eksempel. Fordi det store flygelet fra Brødrene Hals som står i Salongen, alltid byr fram de hvite og svarte tangentene. De er vanvittig samarbeidsvillige. Og utrolig åpne for å bli sjekket opp. Det er vår erfaring at det alltid er en pianist med noe på hjertet blant oss. På godt eller vondt…

Til matopplevelser, helt sikkert. Fordi Spisestuen rommer både mange og få, ved bord etter behov og etterspørsel. Men alltid med hvite duker, gammelt og vakkert porselen fra Porsgrund, sølv i bestikket og de mest velsmakende og overraskende retter fra det kreative, moderne og tradisjonsrike kjøkkenet.

LANGRENN

Tuddal Høyfjellshotel ligger i hjertet av et løypenett på 70 km.
Her finner du alt fra lette løyper i lun granskog til lengre turer på Gaustaråen med en fantastisk utsikt. Føler du deg riktig sprek, ligger Gaustatoppen og “lokker” til en topptur. I Tuddal sentrum er det lysløype for de som måtte ønske en sen treningstur.

Respekter Fjellvettreglene og øvrige anbefalinger.

Se løypekart her

Vi er behjelpelige med utlån av skiutstyr.

Tuddal Høyfjellshotel har et tett samarbeid med Tuddal Røde Kors, og oppfordrer alle våre gjester til å respektere fjellvettreglene.

STAMP & BADSTU

Selv om badehuset har mistet den opprinnelige funksjonen som stedet for gjestenes renhold, ligger den tilbake som et deilig sted å ta seg en dukkert i elva som renner forbi, nyte badstua eller den vedfyrte stampen. Navnet kommer fra en patent Bjørnstjerne Bjørnson laget.; En vannledning gikk til andre etasje til et lite vanndepot. Fra depotet hang det en snor, når du dro i denne ble en liten lukeeåpnet, og vannet ble ledet ned i en sinkbøtte med hull i. Dermed hadde man en enkel dusj.

SYKLING

Tuddal byr på fantastiske muligheter for terrengsykling gjennom hele sommeren og høsten.

Terrengsykling blir mer og mer populært i Norge, og fjellene i Tuddal er som skapt for sporten. Starter man fra hotellet, er det snaue 10 minutter med stigning til man passerer tregrensen. Det er nydelige vidder med fin flyt og formidabel utsikt.

Etter at Norges sprekeste syklet opp bakkene fra Tuddal sentrum og videre over til Rjukan i rittet Tour of Norway, har vi sett at det er flere som vil prøve seg på manndomsprøven.

Ikke glem at vi har badstue for såreemuskler, og den nydeligste maten til restitusjonen.

FISKE

Det er en mengde fiskevann spredt rundt i terrenget, og både sommer og vinter kan en glad fisker hale opp dagens fangst. Fiskekort fåes kjøpt på hotellet.